Snelfietsroute F58 tussen De Stok en Wouw is klaar

Snel fietsen tussen Roosendaal en Wouw

F58-2

Er is weer een stuk van de snelfietsroute F58 klaar! Tussen de Wouwbaan en de Vinkenbroeksestraat is een nieuw fietspad aangelegd, waardoor het traject van De Stok naar Wouw nu geheel over een rode fietsroute verkeersluw afgelegd kan worden. Om in Roosendaal bij de Wouwseweg te komen, moet er nu nog omgefietst worden via het viaduct bij de afrit van de A58, maar volgend jaar wordt een tunnel aangelegd onder de oprit van de A58 zodat de snelfietsroute direct aansluit op de Wouwseweg. De planning is dat het volledige tracé van Roosendaal naar Bergen op Zoom in 2024 klaar is.
Een grote hindernis op het eind van de Wouwseweg is de turborotonde, een zeer gevaarlijke rotonde voor fietsers. De Fietsersbond afdeling Roosendaal heeft dit al heel vaak aangekaart bij de gemeente en probeert om dit hoger op de prioriteitenlijst van de gemeente te krijgen.

Een kaart met het volledige tracé is te vinden op de website van de gemeente Roosendaal. Zie link hieronder:

Snelfietsroute F58

Categorieën